... cultuur en natuur beleven

Wandelen in Duitsland

Duitsland is het wandelland bij uitstek. De vele natuurparken en uitgestekte bosgebieden maken het mogelijk prachtige routes uit te stippelen. In verschillende regio's vindt u dan ook premie-wandelwegen, deze voldoen allemaal aan strenge kwaliteitseisen om zo een optimaal wandelgenot te bieden.

De Harzer Wandernadel

Stempelpost 68 - Weisser Hirsch in Treseburg

Wie liever zelf een route uitstippelt kan dit ook doen. Bijvoorbeeld met de Harzer Wandernadel, hier kunt u langs maar liefst 222 stempelposten wandelen. Wie alle stempels verzameld heeft mag zich dan zelfs wandelkonig of -keizer noemen. Gemakkelijker kunt u geen "adelstitel" verkrijgen.

›› lees: Wandelen met de Harzer Wandernadel

Harzer-Hexen-Stieg

Wandelen op een van de mooiste routes in Duitsland. Rond 100 km in 5 wandeldagen. Dwars door de Harz en over de Brocken. Wie wil kan ook met de stoomtrein over de hoogste berg. In ons arrangement is dit zelfs inclusief.

›› lees: Wandelen op de Harzer-Hexen-Stieg

Wandel-Zuiden

Wandelen in het noorden van Baden-Württemberg. Onder het motto "WanderSüden" werken de regionale toeristische organisaties samen aan een wandelnetwerk. Ontdekt u de regio rondom het Odenwald, Schwäbisch Hall en het Heilbronner Land.

›› lees: WandelZuiden in het noorden van Baden-Württemberg