... cultuur en natuur beleven

De Harzer-Hexen-Stieg

Een van de bekendste wandelroutes in Duitsland is de Harzer-Hexen-Stieg. Een prachtige route die dwars over Harz tussen Osterode en Thale op rond 100 km verloopt.

U komt langs het Oberharz Watermanagementsysteem voor de mijnbouw, onderdeel van het UNESCO werelderfgoed. Over de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in het noorden van Duitsland. U wandelt tot slot door een van de mooiste natuurgebieden in de Harz: het Bodedal.

Wandelen en stempelen

Wie een blijvende herinnering wil aan de wandeltocht op de Harzer-Hexen-Stieg, kan de wandelpas Harzer-Hexen-Stieg meenemen. Langs de route vindt u 20 stempelplaatsen. Niet alleen leuk voor u, maar ook altijd een goede motivatie voor kinderen om mee te wandelen. De volgende stempelpost is nooit verweg.

Meer informatie over de begeleide wandelpas vindt u op Harzer Wandernadel.

Hikeline Wandelgids Harzer-Hexen-Stieg

De gelamineerde wandelgids Harzer-Hexen-Stieg in pocket formaat is een ideale begeleider op de route.Hikeline Wandelgids met 51 wandelroutes

Wie niet de Harzer-Hexen-Stieg wil wandelen, kan met de wandelgids de 51 mooiste wandelroutes door de Harz, het noordelijkste middel-gebergte in Duitsland ontdekken.