... cultuur en natuur beleven

Met 1 kaart meer dan 120 bezienswaardigheden ontdekken

Maakt u tijdens uw vakantie in de Harz gebruik van de HarzCard. Hiermee kunt u 120 attracties en bezienswaardigheden gratis ontdekken. De HarzCard kent 2 varianten.

De 48-uurs-HarzCard is vanaf het eerste gebruik 48 uur geldig. De 4-dagen-HarzCard is in het lopende jaar op 4 verschillende dagen geldig. Kinderen t/m 4 jaar krijgen, in combinatie met 1 volwassenen, een gratis Bambino-HarzCard.

Uw voordeel

  • 1 Prijs - meer dan 120 x entree
  • U spaart tussen 30 - 40 %
  • Verschillende kaarten voor kinderen en volwassenen
  • U ontvangt een gratis reisgids
  • Vele tips en ideeën voor uw vakantie in de Harz

48-uurs-HarzCard

De 48-uurs-HarzCard is vanaf het eerste gebruik geldig in de daarop volgende 48 uur.

4-dagen-HarzCard

De 4-dagen-HarzCard is op 4 dagen in de periode 01-01 t/m 31-12 van het lopende jaar. U bepaalt zelf op welke dagen u de kaart gebruikt.

Prijzen 2016

HarzCard
48 uur
4 dagen
Volwassenen
EUR 31,00
EUR 51,00
Kinderen (5-14 jaar)
EUR 19,00
EUR 29,00

U activeert de kaart tijdens het eerste gebruik. Let u op dat de kaart alleen op de dag van gebruik tot 0 uur geldig is en niet 24 uur achter elkaar. Bij de 4-dagen-HarzCard kunt u ook gebruik maken van een enkele reis met de stoomtreinen van de Harzer Schmalspurbahnen (HSB) naar de Brocken.

Meer informatie in het Duits op www.harzcard.info

Burchten, Kastelen, Kerken & Kloosters Burchten, Kastelen, Kerken & Kloosters

Tuinen, Parken & Zoos Tuinen, Parken & Zoos

Thermaal-, Recreatie- & overige baden Thermaal-, Recreatie- & overige baden

Historische treinen, Kabelbanen & Boemeltreinen Historische treinen, Kabelbanen & Boemeltreinen

Overige recreatie, Theater & Concerten Overige recreatie, Theater & Concerten

Musea & Tentoonstellingen Musea & Tentoonstellingen

Bezoekersmijnen, Mijnbouwmusea en Grotten Bezoekersmijnen, Mijnbouwmusea en Grotten

juli 2016

Freibad Albertine

Het recreatiebad Albertine in Harzgerode is een van de modernste zwembaden in de regio.

Een 25 meter-bad met 5 banen. Kinderbad met de neushoorn'Bubu', grotere kinderen glijden vanaf de 65 lange reuzenglijbaan het water in. Ook beachvolleyballplatz en minigolf met 8 banen hoort tot de mogelijkheden. Uiteraard is er naast een ligweide ook een kinderspeeltuin.

Met de HarzCard:
- Entree gratis
›› HarzCard.info - Recreatiebad Albertine - Harzgerode

juni 2016

De karstgrot Heimkehle

De 'Heimkehle' is een van de indrukwekkendste karstgrotten in Duitsland. de grot is ontstaan door het water van de Thyra, Krebsbach en Krummschlacht. Er ontstond een holle ruimte die door het 'verkarstingsproces' tot grote hallen werden. Voor het eerst werd de grot in 1357 genoemd. Sinds 1920 stroomden toeristen naar de Heimkehle. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werkten 1500 oorlogsgevangenen in de grotten. In 1954 kon de grot weer voor bezoekers worden geopend . Imposant: de 22 meter hoge ruimte van de 'große Dom'

Met de HarzCard:
- Entree gratis
›› HarzCard.info - Heimkehle in Ufterungen


mei 2016

Sprookjes in Bad Grund 

Ontdek de sprookjes van "Sneeuwwitje en de 7 dwergen", "Hans en Grietje", "Roodkapje" en "Doornroosje" in Bad Grund. Daarnaast worden nog andere regionale sagen gepresenteerd, zoals "Walpurgis". De legende rondom de heksen in de Harz.

Met de HarzCard:
- Entree gratis
›› HarzCard.info - Märchental Bad Grund

april 2016

GlowGolf 

Glowgolf in Wildemann

Beleef een fluoriserende Harzer mijnwerkerscultuur, sprookjes en legenden. Speel Minigolf rondom explosief TNT, een groevewagentje en een mijnwerker. In het heksenhuis tref je zelfs nog een Harzer heks. Speel met zo weinig mogelijk slagen tot de 'Wilde Man' om te winnen.

Met de HarzCard:
- Entree gratis voor een ronde glowgolf
›› HarzCard.info - Glowgolf in Wildemann

›› Nog meer over de HarzCard en kortingen

maart 2016

Het Heksenhuisje in Thale

Ondersteboven - het heksenhuisje in Thale

Het heksenhuisje is de plek waar de heks Watelinde woont.

Het vakwerkhuisje staat ondersteboven! Wat is er gebeurd? Een toverspreuk? Wie niet vliegen kan komt door een deur in de zolder naar binnen. Via de trap kom je naar de kamer waar de heksen wonen.

Wil je weten wat er in het heksenhuisje nog meer te doen is, dan ga gewoon eens langs. Tenminste.... als je durft!

Met de HarzCard:
- Entree gratis 
›› HarzCard.info - Hexenhaus Thale


februari 2016

Harzer Baumkuchen in Wernigerode

Harzer Baumkuchen in Wernigerode

Sinds 1749 wordt in Wernigerode 'Baumkuchen‘ gebakken. Het wordt ook wel de 'koning der taarten‘ genoemd en kijkt op een lange traditie, tot het begin van de mensheid en het vuur terug. De Grieken maakten ruim 2000 jaar geleden al een soortgelijk gebak. Hier wordt niet alleen naar het traditionelel recept gebakken, ook ander gebak wordt in het café aangeboden.

Met de HarzCard:
- 1 kopje koffie met een halve Baumkuchenring gratis 
›› HarzCard.info - Harzer Baumkuchen

januari 2016

Erlebnisbad Salztal Paradies in Bad Sachsa

Erlebnisbad Salztal Paradies in Bad Sachsa

Het zwemparadijs biedt 5000 m² wateroppervlakte. Via een zwemtunnel is het sportbad en het saunagedeelte met het zwemparadijs verbonden. De rond 100 meter lange glijbaan is voor jong en oud. Het golfslagbad zorgt voor een beetje strandgevoel midden in de Harz. Het wildwaterkanaal simuliert een wilde stroom. Het kinderbad is een stuk rustiger. Geniet u in het grote saunalandschap van de biosauna met 60 °C tot 100 °C in de 3-stappen Sauna.

Met de HarzCard:
- 3 uur GRATIS entree in het zwembad en het saunalandschap 
›› HarzCard.info - Erlebnisbad Salztal Paradies

december 2015

Lyonel-Feininger-Galerie in Quedlinburg

De Lyonel Feininger Galerie in Quedlinburg

De Lyonel-Feininger-Galerie in Quedlinburg is een museum voor grafische kunst. Het museum beschikt over de verzameling van Dr. Hermann Klumpp met een omvangrijk bestand aan drukgrafieken, die van de beduidende kunstenaar der klassieke moderne wereldwijd bestaan. 

De permanente tentoonstelling over Lyonel Feininger omvat ca. 40 grafieken, tekeningen, schilderijen en objecten, die een uniek overzicht geven over het gehele werk.

Met de HarzCard:
GRATIS entree
›› HarzCard.info - Lyonel-Feininger-Galerie

november 2015

De Cisterciënzerabdij van Walkenried

Fotograaf: Günter Jentsch

Rond 400 jaar waren in Walkenried streng gelovige monniken actief en dat heeft sporen achter gelaten. De monniken hebben in de 13de eeuw een eigen vijver- en greppelsysteem - onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed 'Oberharzer Wasserwirtschaft' - geconstrueerd. 

Bezoekers maken een tijdreis naar de middeleeuwen. Akoestische en visuele effecten fascineren. Het museum middenin de gotische clausuur is een uitstapje voor de hele familie.

Met de HarzCard:
GRATIS entree
›› HarzCard.info - ZisterzienserMuseum Kloster Walkenried


oktober 2015

Bodetal Therme in Thale

In het prachtige landschap, met uitzicht op de bergen van het Bodedal, geniet u in het thermaalbad in Thale van verschillende zwembaden, zoals het 'Roßtrappenbecken', zwembaden met licht en geluid, een verwarmd buitenbad. In het saunalandschap vindt u verschillende sauna's en massages.

Met de HarzCard:
Eenmalig entree van 4 uur met gebruik van het thermaallandschap (gebruik van de sauna tegen bijbetaling mogelijk)
›› HarzCard.info - Bodetal Therme Thale

september 2015

Nordhäuser Branderij

Het is een van de belangrijkste musea voor destillatie in Duistland. In het monumentale gebouw hoort en proeft u hoe ‘Schnaps’ wordt gemaakt. De historische kelder met vaten geven een goede indruk in het ambacht van de stokers aan het begin van de 20ste eeuw. Met alle zintuigen beleeft u een tijdreis van 500 jaar door de geschiedenis van het stoken in Nordhausen. Voor de volwassenen is er in aansluiting een proeverij. In het winkeltje kunt u meteen een voorraadje voor thuis meenemen.

Met de HarzCard:
GRATIS entree in de destilleerderij met proeverij
›› HarzCard.info - Traditionsbrennerei Nordhausen

maart 2015

Science Center phaeno

Meer dan 350 fenomenen fascineren in het phæno in Wolfsburg jong en oud voor natuurwetenschap en techniek. In het Duitslands unieke experimentenlandschap is er voor iedereen wel iets te ontdekken. De meer dan 6 meter hoge vuurtornado bewonderen, een kogel alleen door ontspanning in beweging zetten of net als een fakier gemoedelijk op een spijkerbed liggen: dit zijn een paar voorbeelden, wat de bezoeker tijdens een spannende dag in het phæno kan beleven.

Met de HarzCard:
GRATIS entree
›› HarzCard.info - phæno in Wolfsburg

februari 2015

Het Gleimhaus in Halberstadt

Een beetje verborgen en toch centraal achter de Dom van Halberstadt bevindt zich het literatuurmuseum 'Gleimhaus'. De Duitse dichter Johann Wilhelm Ludwig Gleim (1719–1803) behoort tot de minder bekende schrijvers. Hij was echter voor de Duitse literatuur een belangrijke persoonlijkheid. 

Hij onderhield een groot netwerk.Een bewijs daarvan is de grote collectie met schilderijen van tijdgenoten, de zogenaamde 'Freundschaftstempel - vriendentempel'. Het museum is een van de oudste literatuurmusea in Duitsland.

Met de HarzCard:
GRATIS entree
›› HarzCard.info - Gleimhaus in Halberstadt